Pre 1.2 Guide: Getting Multiplayer Working 1.0.3

Discussion in 'Guides' started by T3G Silas, Jun 4, 2011.

  1. T3G Silas

    T3G Silas Green Slime

    Joined:
    May 26, 2011
    Messages:
    452
    Likes Received:
    81
    (This is essential and also works for 1.0.4)
    I'm sure everyone here has read this thread highlighting a very important step in the Terraria multiplayer experience: ADDING AN EXCEPTION TO WINDOWS FIREWALL.

    When you run Host and Play you are still using the terrariaserver.exe
    This is why you MUST do this step!(Image thanks to Trunus)
    [​IMG]

    To fix the problem I'm starting off at this step:
    [​IMG]

    1. Click Allow another program...

    [​IMG]

    2. Where it says Path: Click browse.

    [​IMG]

    3. Navigate to your Terraria installation folder: Program Files\Steam\Steamapps\Common\Terraria

    [​IMG]

    Click on 'Terrariaserver.exe' press open.
    Then press add.

    And enjoy :)
     
    #1
    Vininator, Foxx64, ioioi210 and 4 others like this.
  2. Vininator

    Vininator Green Slime

    Joined:
    Jun 14, 2011
    Messages:
    182
    Likes Received:
    16
    OMG thank you so much!
     
    #2
  3. Shaddie

    Shaddie Green Slime

    Joined:
    Jun 16, 2011
    Messages:
    17
    Likes Received:
    2
    having a problem with this, my terrariaserver.exe wants to show up as Terraria with a different icon on the windows firewall.. the name is terrariaserver, but the description is terraria, is there a way to fix this cause i cant put it in the firewall unless i change the description or something somehow
     
    #3
  4. Vininator

    Vininator Green Slime

    Joined:
    Jun 14, 2011
    Messages:
    182
    Likes Received:
    16
    Same problem here...
     
    #4
  5. Shaddie

    Shaddie Green Slime

    Joined:
    Jun 16, 2011
    Messages:
    17
    Likes Received:
    2
    sent him a message still waiting on reply...
     
    #5
  6. T3G Silas

    T3G Silas Green Slime

    Joined:
    May 26, 2011
    Messages:
    452
    Likes Received:
    81
    Do you mind taking a screenshot?

    The terrariaserver.exe will indeed show up in your windows exceptions as just 'Terraria'
     
    #6
  7. Shaddie

    Shaddie Green Slime

    Joined:
    Jun 16, 2011
    Messages:
    17
    Likes Received:
    2
    it cant show up in the exception list as terraria, cause there is already the terraria game there.... that is what my firewall is telling me,
    am i supposed to remove the other terraria and put only the terrariaserver.exe in there?
     
    #7
  8. T3G Silas

    T3G Silas Green Slime

    Joined:
    May 26, 2011
    Messages:
    452
    Likes Received:
    81
    Go ahead and try hosting without adding an exception for terraria.exe, remove it and add terrariaserver.exe instead(Technically it shouldn't effect anything, as terrariaserver.exe is hosting, and not terraria.exe.)
     
    #8
  9. HuntForWaffles

    HuntForWaffles Green Slime

    Joined:
    Jun 30, 2011
    Messages:
    299
    Likes Received:
    135
    Accidently clicked terraria instead of terraria server....
     
    #9
  10. TsurugiKen

    TsurugiKen Cursed Man

    Joined:
    Aug 16, 2012
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    #10
  11. Mr.Person

    Mr.Person Moth

    Joined:
    Aug 19, 2011
    Messages:
    3,410
    Likes Received:
    1,877
    Oh my god... Do you actually have a legit version of Terraria? 1.1.2? Or XNA? Try looking into those stuff BEFORE you go ahead and post on a thread that was last active 1 year and a month ago...
     
    #11
    Dark Fire Wolf likes this.
  12. Blue Lit

    Blue Lit Spore Zombie

    Joined:
    May 27, 2011
    Messages:
    3,122
    Likes Received:
    1,400
    it's impossible... it takes a normal amount of Common Sense to do it, which most of them don't have... :l
     
    #12
    Mr.Person likes this.
  13. RiseOfTheWolf

    RiseOfTheWolf Green Slime

    Joined:
    Aug 5, 2012
    Messages:
    58
    Likes Received:
    9
    #13
    Stackerzgame and Dark Fire Wolf like this.
  14. Mr.Person

    Mr.Person Moth

    Joined:
    Aug 19, 2011
    Messages:
    3,410
    Likes Received:
    1,877
    True... True.
     
    #14
  15. Loki ISP

    Loki ISP Moderator Staff Member

    Joined:
    Jun 29, 2011
    Messages:
    10,460
    Likes Received:
    12,156
    A few things.

    One. There is no necro rule.

    Two. Report and carry on.

    Three. Since I haven't yet pointed it out to a couple of you....failing to report and carry on while choosing instead to make derogatory posts about the person necroing is going to net you an LoC moving forward. I'm not going to give verbals on this much longer.

    Understand that your multiple posts decrying the first poster only contribute to the problem.

    @Tsurugi: all that said, it is good practice to check the date stamps in a given thread - if for no other reason than to give yourself the best odds of getting an answer. For your issue, I'd suggest you post a thread of your own in the tech support section. Good luck sorting your server issues out.

    Cheers!
     
    #15
  16. TsurugiKen

    TsurugiKen Cursed Man

    Joined:
    Aug 16, 2012
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Oh sorry, that was my essay. Anyways, Really? I rechecked the link and the message is posted quite clearly o-o
     
    #16
  17. W1K

    W1K custom titles are for scrubs

    Joined:
    Jan 7, 2012
    Messages:
    6,513
    Likes Received:
    8,513
    Does it happens while hosting a server or while running Terraria in general?

    Make sure you have Framework 4.0 and XNA Framework 4.0 installed.
     
    #17
  18. TsurugiKen

    TsurugiKen Cursed Man

    Joined:
    Aug 16, 2012
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    It always happens when i host a multiplayer game. :/ My single player games are unaffected by this. Of course, i want to show off my world to my friends but because of this problem i can't. XD Oh, and yes, i have both of those installed.
     
    #18
  19. W1K

    W1K custom titles are for scrubs

    Joined:
    Jan 7, 2012
    Messages:
    6,513
    Likes Received:
    8,513
    You're using the in-game host & play I guess? I would suggest to use the dedicated server.
     
    #19
  20. TsurugiKen

    TsurugiKen Cursed Man

    Joined:
    Aug 16, 2012
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Noob Question: Uhm.. What's that and where do i get it?
     
    #20

Share This Page