Screenshot key?

Discussion in 'PC' started by Voyager, Dec 29, 2012.

  1. Voyager

    Voyager Face Monster

    Joined:
    Sep 6, 2011
    Messages:
    1,185
    Likes Received:
    449
    Does Terraria have a screenshot key?
    I tried ctl-c, but just got desktop.

    BTW, has anyone made a complete list of what all the keys do? (vers. 1.1.2)
     
    #1
  2. Klapp

    Klapp Eyezor

    Joined:
    Jul 24, 2011
    Messages:
    2,222
    Likes Received:
    1,471
    I just use Steam's screenshot function with like F12 or whatever it is.
     
    #2
  3. Tunnel King

    Tunnel King Moderator Staff Member

    Joined:
    May 25, 2012
    Messages:
    5,219
    Likes Received:
    5,186
    The game's controls: http://wiki.terrariaonline.com/Controls

    Most keyboards have a 'Prt Scr' key that copies the entire screen to the clipboard. Then you can use Paint/Paint.net/(your favorite graphics program) to alter and save the image. For uploading images to the forum, .PNG is the preferred format.

    I use a third-party screen capture tool, PicPick (the free version). It lets me choose an active window or select a region, has its own editor, etc. For most things I do, it's handier than Prt Scr + Paint.net.
     
    #3
  4. Star and Moon

    Star and Moon Blood Crawler

    Joined:
    Dec 4, 2012
    Messages:
    677
    Likes Received:
    849
    Steam can also take pictures of the game, with the F12 key.
     
    #4
  5. Mythril Guy

    Mythril Guy Bone Serpent

    Joined:
    Jan 4, 2012
    Messages:
    1,478
    Likes Received:
    361
    Steam uses F12 to take in game photos, while Fraps also does the same by you picking the key you want to you to take screenshots. It's easier to do with fraps, even if you get the free version.
     
    #5
  6. Classikly

    Classikly Vampire

    Joined:
    Jan 30, 2012
    Messages:
    2,222
    Likes Received:
    1,836
    Listen to Klapp and Star and Moon, use Steam's screenshot button. Prt Scr for games are unnecessary and obnoxious.
     
    #6
  7. W1K

    W1K custom titles are for scrubs

    Joined:
    Jan 7, 2012
    Messages:
    6,522
    Likes Received:
    8,523
    The Print method does not work for some full-screen dx games. I guess it does not work with Terraria either. The Steam's screenshot thingy is definitelly the best and simpliest choice.
     
    #7
  8. Tunnel King

    Tunnel King Moderator Staff Member

    Joined:
    May 25, 2012
    Messages:
    5,219
    Likes Received:
    5,186
    The free Fraps version only lets you save screenshots as .BMP's (just tried it).
    The Steam screenshots are great for Steam galleries, but I find them to be a pain to find/use in other programs and places. Also, if you use TCCL or TCCL for tConfig (which I usually do), the Steam overlay is blocked and you can't use F12.
    PicPick also lets you set a custom hot key for tasks. (Not trying to push it on anyone, it's just another option. I like options.)
     
    #8
  9. Classikly

    Classikly Vampire

    Joined:
    Jan 30, 2012
    Messages:
    2,222
    Likes Received:
    1,836
    Can't you make the Steam overlay work for TCCL?
     
    #9
  10. W1K

    W1K custom titles are for scrubs

    Joined:
    Jan 7, 2012
    Messages:
    6,522
    Likes Received:
    8,523
    The GameLauncher should fix the overlay problem, but I'm not sure if TCCL actually works with it. I think I remember it had some problems making TCCL run or something. At least it does fix tConfig's problems.
     
    #10
  11. Tunnel King

    Tunnel King Moderator Staff Member

    Joined:
    May 25, 2012
    Messages:
    5,219
    Likes Received:
    5,186
    I dunno, that'd be a question for Eikester (the author).

    A side benefit of using TCCL is that apparently you don't need to run Steam to play Terraria. When I had a long power outage recently during Hurricane Sandy, I could still play Terraria on my laptop w/o an internet connection. I think is still somehow checks that you have a legit copy of the game, though.

    EDIT: I run TCCL through the game launcher, same behavior.
     
    #11
  12. Classikly

    Classikly Vampire

    Joined:
    Jan 30, 2012
    Messages:
    2,222
    Likes Received:
    1,836
    Oh. I thought that since you can have non-steam games like Minecraft have the overlay it would be the same for TCCL. Guess not.
     
    #12
  13. Voyager

    Voyager Face Monster

    Joined:
    Sep 6, 2011
    Messages:
    1,185
    Likes Received:
    449
    I'll have to get Fraps since I always use TCCL now.
     
    #13

Share This Page